historie

2019: Volle Evangelie Gemeente stopt met diensten en samenkomsten (oktober 2019).

2015: Volle Evangelie Gemeente kent dit jaar haar 40 jarig bestaansjubileum.

In 1975 zijn de oprichtingsstatuten gedeponeerd en is de toenmalig “huiskerk” officieel van start gegaan als de Volle Evangelie Gemeente.

In de jaren 70 van de 20ste eeuw ontstond in Nederland veel belangstelling voor de werkingen en de uitingen van de Heilige Geest. Ook nieuwe inzichten in de zogenaamde ‘hemelse gewesten’ leidde bij velen tot vragen. Samen met een toenemend levend persoonlijk geloof kunnen deze mensen hun draai niet meer vinden in de traditionele kerk.
Zij vormden in Nederland nieuwe groepen, huiskringen en gemeenten onder de vlag ‘Volle Evangelie Gemeente’.
Indertijd is ook de Volle Evangelie Gemeente in Zwolle opgericht.

De eerste jaren kwam de gemeente samen in een zaal in het gebouw Jubal, een gebouw van de muziekvereniging.
In de jaren 80 werd echter, in geloof, een pand aangekocht aan de Van Karnebeekstraat.

In de afgelopen tientallen jaren hebben we de nodige ontwikkelingen, maar ook de onrust, gezien op het kerkelijk erf. Als zelfstandige gemeente hebben we rustig onze eigen koers gevaren met als grondslag:
– levend persoonlijk geloof in woord, maar vooral ook in daad
– liefdevolle gemeenschapszin met als doelstelling de mensen toe te rusten in herstel en ontwikkeling, zodat het plan van God, geestelijk volwassen gelovigen waarin Jezus zichtbaar, tot stand kan komen.

De Volle Evangelie Gemeente heeft in de laatste decennia te maken met krimp en heeft daarom besloten haar diensten en samenkomsten te staken.